пʼятницю, 20 січня 2017 р.

Диктант

УКРАЇНСЬКА МОВА. ЗБІРНИК ДИКТАНТІВ

ДИКТАНТ
УКРАЇНСЬКІ ДИКТАНТИ НА РІЗНУ ТЕМАТИКУ


    
                  
                                               Відчуй мову
Командою Київського університету ім. Б. Гринченка створено "Словник СловОпис".

Це віртуальний словник цікавих рідковживаних українських слів: неологізмів, діалективізмів, архаїзмів, жаргонізмів тощо. Табу лише на ненормативну лексику. Презентація слів відбувається у вигляді відеоблогів.
"Ми хочемо переконати людей, що українська мова цікава, в певній мірі смішна, милозвучна, неочікувана врешті решт. І головне - вона престижна!", - стверджують автор та ведуча програми студенти-журналісти Руслана Костур і Романь Данько.
На створення передачі колектив Університету надихнув "Словарь української мови" Бориса Грінченка - перше велике зібрання лексичного багатства української мови.

                  8 порад тим, хто хоче перейти з російської 

                                            на українську мову

"Мова зникає не тому, її не вчать інші, а тому, що нею не говорять ті, хто знає" - ці слова іспанського політика Хосе-Марії Арце розлетілися у соціальних мережах, як заклик спілкуватись рідною мовою. Говорити українською стало не просто модою, а потребою для багатьох свідомих громадян, проте в багатьох на заваді стали психологічні бар’єри.
  1. Позбудьтеся страху
  2. Створіть україномовне середовище
  3. Пишить українською
  4. Говорить до нізнайомців
  5. Почніть говорити у побуті
  6. Знайдіть досвідченизх співрозмовників
  7. Наберіться терпіння 
  8. Безкоштовні курси української мови
Дізнайся детальніше на http://www.credo-ua.org/2014/05/115571



                     Офіційний сайт Української мови

Історія української мови, фонетика, письмо, лексика, морфологія, правопис, ділова мова, словник синонімів . Усе це зібрано на сайті http://ukrainskamova.at.ua/
                            Словники України on-line
На Українському Лінгвінистичному порталі зібрані найбільш необхідні словники "Словозміна", "Синонімія" та "Фразеологія". Зручний інтерфейс, швидкий пошук. Скористайтесь цим порталом у навчанні. Деталі на http://lcorp.ulif.org.ua/dictua/ 

Немає коментарів:

Дописати коментар